Program på Möbelmässan

16 september

12:00-13:00: Trendspaning design och inredning - Cecilia von Mentzer Editionschef, ELLE Decoration

Cecilia-von-Mentzer Cecilia von Mentzer Editionschef, ELLE Decoration Cecilia von Mentze är editionschef på ELLE och ansvarig för inrednings- och trädgårdsmaterial på Aller Media. Cecilia har arbetat med inredningsjournalistik i 15 år efter att ha varit många år på Aftonbladet och är en välrenommerad tidningsmakare. ELLE Decoration brinner för att förmedla inredningsinspiration och uppmuntrar till personlig stil. Här bjuds på internationell utblick, trendkoll och inredningsglädje i alla kanaler.

14:00-15:00: Form följer funktion: filosofin bakom skandinavisk design - Niki Brantmark My Scandinavian Home

Niki Brantmark My Scandinavian Home Bland ett hav av möbler, belysning och arkitektoniska mästerverk, ligger grunden för skandinavisk design djupt rotad i naturens lugn och harmoni. Det är en resa där landskapets karga skönhet, de rena linjerna från fjäll till kust, formar själva essensen av skandinavisk estetik. I en värld där minimalism möter funktionalitet och naturen är en andlig källa av inspiration, välkomnas du till ett samtal om den banbrytande världen av skandinavisk design.

17 september

12:00-13:00: Feng Shui - Jannice Wistrand, Simplicity AB

Jannice-Wistrand Jannice Wistrand Jannice Wistrand är cert inredare, feng shuikonsult, influcener, designer och entreprenör. Tidigare civilekonomen som bytte bana och startade sitt egna inredningsbolag Simplicity AB med konsultationer, utbildning, sociala medier och inredningsdesign som huvudsyssla. Driver en av Nordens största och prisbelönta inredningsbloggar på Sveriges största inredningsmagasin Sköna hem. Syns flitigt som föreläsare, och hörs både i radio, podd och tv. Jannice vurmar för hur vi med hjälp av vår inredning kan påverka vårt välbefinnande genom att inreda med anpassade kulörer, möbleringar, skapa ordning och reda samt använda inredningstillbehör i våra miljöer som får våra sinnen att blomstra. Inredingens betydelse för vår välmående.

15:00-16:00: Hållbarhet, framtidens konsument - Maria Soxbo

maria-soxbo Maria Soxbo Något lånat, något bytt, något hyrt, något delat – så agerar framtidens konsumenter  En inspirerande föreläsning om hur vår konsumtion är i förändring, med tillbakablickar på dåtidens klimatsmarta konsumtion och framtidens smarta delningsekonomi. En genomgång av viktiga värden och erbjudanden för att kunna locka ”cirkulenter”, vad begrepp som sharing och access economy innebär och hur företag ska lyckas behålla sina kunder genom omställningen och framåt. Jag är journalist, föreläsare, författare, föreläsare och medgrundare av Klimatklubben, och arbetar dagligen med att kommunicera och engagera kring hållbarhet och klimat. Jag har gett ut böckerna Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft (Norstedts 2019) och Klimatasken – stora förändringar i litet format (Novellix 2020) tillsammans med Emma Sundh och Johanna Leymann, samt Det smarta landet (Volante 2019) och Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv (Norstedts 2022).

18 september

10:00-10:30: Från textilt spill till innovation - omställningen till en cirkulär möbelproduktion - Wargön Innovation

Wargön Innovation Ett samtal om hur vi kan ta tillvara på värdet i textila restströmmar från industrin och den egna produktionen. Hur omställningen till en cirkulär affärsmodell kan skapa förutsättningar för resurseffektiv produktion och nya affärsmöjligheter.

10:30-11:00: Hur kan någons spill bli någon annans framgång? - Wargön Innovation

Wargön Innovation Ett samtal kring hur man kan bygga framgång genom att tänka utanför branschen för att hitta nya samarbeten.

13:00-14:00: Trendspaning Möbler - Amina Djemili, Chefredaktör, Rum Hemma

amina_djemili Amina Djemili Chefredaktör, Rum Hemma Amina Djemili är chefredaktör för design- och inredningsmagasinet Rum Hemma, som hon startade för 12 år sedan. Hon är en driven journalist som brinner för berättelsen och alltid jobbar för ett levande innehåll. Inredningsmässigt sätter Amina alltid ”mys” och hemtrevnad i första rummet. Hon tänker ibland att hon ska bo i ett ”lugnt och avskalat hem”, men lyckas alltid fylla på med böcker, diverse ljusstakar och en massa snittblommor. Bäst trivs Amina när hemmet är fyllt med familj och vänner. Därför är skafferiet alltid uppbackad med goda snacks och vinhyllan sällan skral.