Röster om Möbelmässan

Vad tycker utställare och besökare om mötesplatsen?

Vad tycker utställare och besökare om mötesplatsen?

Besökare

Mikael Lindholm, ägare
Lindholms Loftet, Valbo

"Mässan har verkligen fått ett lyft i år, ett större utbud och en väldigt trevlig stämning. Vi har hittat mycket intressant i montrarna, bland annat en ny design av möbler i massiv ek som vi verkligen gillade."

Camilla Söderman, delägare
Väddö Möbelaffär

"Vi behöver regelbundet få in nyheter i butiken, och därför är Möbelmässan Göteborg mycket intressant för oss. Här kan vi ta del av de nya trenderna, provsitta fåtöljer, ligga på sängar, klämma och känna. Utbudet imponerar, vi kommer definitivt att göra inköp."

Henna Ylinen, delägare
Tuppu-Kaluste, Finland

"Vi åkte till Göteborg för att ta del av allt nytt som händer inom möbler och design. I Finland har vi ingen riktig inköpsmässa. Den här mässan är väldigt välordnad, vi har hittat en hel del spännande och har redan gjort affärer."

Birgitta Seefeldt
Pernillas Concept, Åmål

"På mässan tittar vi framförallt på inredningsdetaljer och belysning. Jag gillar till exempel de här modernt designade Molekyl-lamporna, ihopsatta klot i glas och metall. Jättefräcka!"

Kenneth Dahl, ägare
Dahl limited ApS, Danmark

"Det jag framförallt uppskattar är att mässan är så koncentrerad och mainstream. I Köpenhamn finns designmässor, men här i Göteborg kan vi ta del av ett betydligt större utbud, samlat på ett ställe. Mycket bra!"

Utställare

Jonas Törnqwist, försäljningschef Sverige
Hjort Knudsen

"Vi gjorde en stor satsning på årets mässa, fördubblade vår monteryta och visade för första gången upp alla våra produktgrupper. Responsen var överväldigande. Vi har inte haft en lugn stund i montern, fick ställa in luncherna och hann knappt gå på toaletten. Det har sammantaget varit en fantastiskt bra mässa, vi har gjort affärer med flertalet kedjor och fått massor av skarpa leads som vi ska jobba vidare med."

Dan Burhén, ägare
Burhéns

"Det har varit en väldigt trevlig stämning på årets mässa och en riktigt bra uppslutning på kundsidan, jag tror inte vi har saknat någon. Responsen har också varit väldigt positiv och vi har tecknat en hel del ordrar. Bland annat har vår rosa fjäderdunsoffa väckt stort intresse hos besökarna."

Tomas van der Kogel, ägare
Texa Design

"För oss har det varit en riktigt bra mässa. Intresset för vår lampkollektion var mycket stort och vi gjorde affärer direkt på mässgolvet. Bland annat med en större näthandelsaktör."

Fredrik Petersson, delägare
Above Möbel AB

"Vi har haft ett mycket bättre flöde i montern i år, jämfört med förra mässan 2019. Vi mötte stort intresse för vår kollektion av soffor och fåtöljer i tyg, läder och fårskinn, som vi tillverkar på beställning. Alla våra målgrupper fanns här och vi upplevde ett ökat fokus på kvalitet. Det har blivit affärer med många, andra ska vi träffa för vidare samtal efter mässan."

Peter Forslund, försäljningsansvarig
Hillerstorps Trä AB

"Intresset var stort för vårt nya, mer exklusiva sortiment av utemöbler som vi visade på årets mässa. Vårt främsta mål var att knyta kontakter med möbelfackhandeln, vilket vi verkligen lyckades med. Dessutom förde vi givande samtal med inredare och arkitekter, som också är viktiga målgrupper för oss. Vi är väldigt nöjda med utfallet."

Hans Nordgren, ägare
LIB Lundh Interior Brand

"En jättefint uppbyggd mässa med glada och positiva besökare. Vi har träffat våra kunder inom möbelhandeln och dessutom flera nya kunder som fastnade för vårt koncept av kundanpassade matbord, stolar och skåp. Det blev en hel del affärer under mässan – vi är mycket nöjda."

Pernilla Landley, platschef
Aneta Lighting

"Vi har träffat många nya kunder – kategorier vi, som belysningsleverantör, kanske inte mött tidigare. Till exempel i föreskrivande led, inredningsbutiker och inredningsarkitekter. Men även möbelkedjor. De höga elpriserna är förstås en utmaning, men våra lampor har i huvudsak har energibesparande LED-ljuskällor och integrerad LED, vilket uppskattas av de vi fört samtal med."

Kent Larsson, VD
BordBirger AB

"Den här mässan blev mycket bättre än förväntat. Ett lyft jämfört med förra mässan 2019. Våra soffbord väckte stort intresse bland besökarna. Bland annat ljusa bord i ask, ett träslag vi inte jobbat med tidigare. Det slog väldigt väl ut. Vi fick in flera nya kunder, bland dem en storkund från Norge."