Röster om Möbelmässan

Vad tycker utställare och besökare om mötesplatsen?

Vad tycker utställare och besökare om mötesplatsen?

Besökare

Emilie Furbo, Furbo ApS, Danmark

"Vi har en webbshop och är på mässan för att köpa in olika typer av möbler och lampor. Jag är imponerad av utbudet på mässan. Inte minst av de klassiska, vackra lampskärmarna i tyg, sådana har vi inte i Danmark."

Maria Lüppert, Lüpperts Mattor, Göteborg

"Det känns att mässan har breddat sitt utbud, både av möbler och av mattor som vi är främst inriktade på. Här finns mycket intressant att ta del av."

Per-Håkan Andersson, Täckfabriken Butik & Outlet, Lagan

"Vi köper in en hel del här på mässan i Göteborg, som mer och mer framstår som Sveriges viktigaste för möbler i hemmiljö. Helhetsintrycket är mycket bra!"

Annelie Ogestad Jakobson, Tofta Möbel, Gotland

"En mycket trevlig mässa, och välfylld! Mässan blir bara bättre och bättre, utökningen till tre mässdagar är jättebra för oss inköpare, nu har man tid att se sig runt ordentligt."

Tobias Gustafsson, Möbelmästarna, Aneby

"Det är inspirerande att gå runt på årets mässa, här finns en massa nyheter. Jag tittar på allt och har hittat några riktigt fina soffor och fåtöljer."

Utställare

Johan Englesson, ägare, Englesson

"Det här var kul! Vi har sålt riktigt bra och är mycket nöjda. Vår bas är i Stockholm och detta var första gången vi ställde ut i Göteborg. Faktum är att vi inte ställt ut på någon mässa de senaste 15 åren, utan satsat på annan typ av marknadsföring. Vi hade inte några större förväntningar inför mässan, så jag blev förvånad över intresset: vi har haft fullt tryck i montern och gjort många avslut. Vi visade våra serier av stoppade möbler och vitriner. Speciellt stort intresse tilldrog sig vår TV-lift, ett innovativt koncept där skärmen döljs i en stilren byrå och hissas upp när det är dags att använda den. Vi har redan beslutat att vara med på Möbelmässan Göteborg igen nästa år."

Jonas Törnqwist, försäljningschef Sverige, Hjort Knudsen

"En fantastisk mässa! Och enormt bra att den i år utökades från två till tre dagar. Vi hade lika hög intensitet i montern, skillnaden var att vi i år kunde ta emot alla kunder, det hann vi inte i fjol. I år presenterade vi flera nyheter, bland annat ett nytt fårskinnskoncept och en ny soffa, kallad Prime. Intresset var jättestort. Vi har skrivit mängder med ordrar och i de fall vi inte skrivit har vi fått väldigt bra feed-back. Så vi har mycket jobb att göra efter mässan. Självklart är vi tillbaka nästa år."

Ketil F Hansen, säljansvarig, Sacco of Norway

"Vi tillverkar originalet, den klassiska Sacco-säcken, skapad 1968. På mässan visade vi säckar i flera spännande textilier, färger, mönster och storlekar. Det finns många kopior på marknaden, men de får inte kallas Sacco och de har inte samma komfort. Till vår monter kom möbelkedjor och fristående butiker från hela Sverige. Vi har mött stort intresse och har goda förhoppningar att få till stånd samarbeten med flera återförsäljare."

Jonas Bengtsson, säljansvarig, Aneta Belysning

"Fjolårets mässa var bra, årets snäppet bättre. Möbelmässan utvecklas, helt klart, åt rätt håll. Belysningssektorn känner av den svaga konjunkturen, det är en nedgång överlag. Men på mässan har vi sett positiva tecken och har tecknat en hel del ordrar. Bland annat noterade vi ett ökat intresse för armaturer i tyg och naturmaterial, inte minst från utländska inköpare."

Stefan Pilegård, säljansvarig, Polytuft

"Vi visade vårt stora sortiment av mattor - och fick mycket bra respons. Den stora fördelen med mässan är att vi kan träffa många möbelhandlare och inredningsbutiker under ett tak, istället för att resa runt med varuprover. All vår design görs i Sverige, med produktion utomlands. Huvudsakligen i Indien, bland annat kelimvävda mattor i ren ull. Intresset har varit stort, det har rullat på riktigt bra. Till nästa år siktar vi på att ta en avsevärt större monter!"

Dan Buhrén, ägare, Buhréns

"Vi är jättenöjda! Inför mässan var vi försiktigt optimistiska, men våra förväntningar har överträffats, både när det gäller orderläggningen och antal besökare i montern. Det som stuckit ut i år har varit intresset för mönster, i vårt fall blommiga tyger. Framförallt har vår soffa Björkö blivit väldigt populär och även sålt bra."

Magdalena Brunbäck, säljansvarig, Artwood

"Det här var första gången för oss på Möbelmässan Göteborg, men inte den sista! Vi har vår egen stil, 'A different way of living', och levererar allt till ett hem: från trädgårdsmöbler till stoppmöbler, lampor och inredningsdetaljer. Det verkade tilltala besökarna. Vi har fått en hel del nya kunder och skrivit många ordrar. Vi siktar på att ställa ut igen nästa år."

Anders Pettersson, försäljningschef, Furninova Conform

"En väldigt bra mässa! Med det menar jag att inköpare i hög utsträckning tog beslutet här och nu, vi fick skriva order på plats. Med tanke på konjunkturläget är jag överraskad av att kunderna varit så positiva och visat sådan köpvilja. Det tyder på att det, trots utmaningarna, finns en framtidstro i branschen!"

Ingemar Beijer, sales manager Sverige, European House of Beds

"Vi visade den innovativa sängen Temprakon för första gången i Göteborg. Den är temperaturreglerande, utvecklad med samma teknologi NASA använder i rymddräkter. Astronauten för inte bli för varm och börja svettas, inte heller för kall. Detsamma gäller när vi sover. Temperaturen regleras via mikrokapslar med rapsolja, gömda i madrass och sängkläder. Intresset på mässan har varit helt enormt!"